Smögen 25-28 juli

Vistelsen i Smögen var fantastisk!
Resan dit gick via Kumla-Laxå-Mariestad-Uddevalla-Munkedal-Smögen, 35 mil totalt.
Vi bodde på Ramsviks camping och stugby, underbar camping!
Första kvällen åkte vi in till centrum, köpte med oss färska räkor och annan fisk och satte oss på klipporna
Så härligt!
Torsdagen spenderades med solning på klipporna
På kvällen åt vi gott på restaurang.
Fredagen bestod av stros på smögenbryggan med shopping, lunch och fika.
På kvällen hade vi ännu mera mys på klipporna med underbart god mat
Vi åt god frukostbuffé varje morgon, satt på vår stugaltan på kvällarna, gick promenader osv.
Tack Nicke och Madde för kanonsällskap!!

S E M E S T E R

Idag är min första semesterdag. Den spenderar jag på jobbet hehe. Jag tvättar. Jag har även ordnat en box till bagaget i bilen, där i finns nu spolarvätska, motorolja, paraply, låsspray, servetter, pennor, solglasögon, karta, vatten osv. känns bra!
 
Igår beställde vi tapeter till Jörgens kontor, det blev en med krämvit botten och någon röd slingrande blomma. Jättefin.
 
På kvällen bjöd Sara på kvällsfika/häng. Det var kul att höra allt från deras bröllopsresa osv. Mallan och Sanna närvarade också. Vi satt ute på altanen och mumsade smörgåsar. När det blev lite kallt flyttade vi in till soffan och åt födelsedagstårta (katten Aslan fyllde 2 år) :)
Jättetrevlig kväll!♥
 

Volvo V70 2,5 Momentum flexifuel -09

Igår skrev jag om min drömbil samt lade ut en bild från Rejmes. Igår köpte jag just den bilen haha så sjukt. Jag är så nöjd över kärran! Den går som en klocka och är det finaste jag har sett. Hur kan man känna sig så lycklig över en bil? Det som känns skönt är att det är inte banken som äger den utan jag har sparat ihop pengarna. Kändes konstigt att dra kortet på 166.000kr haha.
Igår var jag självklart ute och körde med bilen :) Åkte upp till stugan och vattnade blommor, då kom ösregnet såklart :( På em tog vi en sväng i skogen
Vi hittade inte så mycket svamp men det var för att vildsvinen har bökat sönder våra ställen! :(
 
Idag kommer föräldrarna hem från Portugal, då ska jag lämna över hund och hotell!
 
Imorgon börjar min 3-veckor långa semester! Som jag har längtat. Så imorgon kan ni räkna med att sommaren kommer! :p

Det senaste

Det har varit en bra helg. I fredags efter jobbet åkte vi ut till stugan en sväng, slappade på bryggan osv. Vi tog även en sväng i svampskogen. Det blev ett par gulisar som J stekte när vi kom hem la på mackan.
På kvällen var vi hembjudna till Nicke och Madde. Det bjöds på taccos. Jättegott! Vi berättade lite om hur segt vi tycker att vår renovering går, då erbjöd sig underbara Nicke att hjälpa oss i veckan♥ Fast han har massor att göra själv i huset, så himla gulligt!!
 
På lördagen blev det renovering. J putsade väggar osv, jag städade lite bland alla verktyg samt höll i markservicen med matlagning, hundpromenader osv.
På kvällen kom Lisa och Kalle på middag. Jag gjorde en potatisgratäng samt grillade kycklingfilé och kotletter. Till efterrätt gjorde jag Ernst goda Kardemummaäpplen med mandelgrädde som enligt mig blev supergott!
Vi hade en jättetrevlig kväll!
 
Receptet:
2 dl strösocker
2 msk smör
6 st äpplen av fast och syrlig sort, klyftade och skivade
1 tsk kardemumma, stött
4 st mandelspån
3 dl vispgrädde
1 dl riven mandelmassa
2 msk mandelskorpor, krossade

Gör så här

1. Börja med att smälta socker i en stekpanna, tillsätt sedan smöret och stek äpplena i detta.

2. Rör om försiktigt då och då.

3. När äpplena fått en fin stekyta tillsätt då den stötta kardemumman och mandelspånen och rör runt.

4. Ta sedan av äpplena från spisen.

5. Vispa grädden ganska löst och vänd ner riven mandelmassa i grädden.

6. Lägg upp de två rörorna i skålar och toppa med krossade mandelskorpor.



I söndags fortsatte renoveringen, J åkte till Bauhaus och köpte byggmaterial till trappräcket. Han tog med sig McD hem :D
På em gav vi oss ut till svampskogen igen. Vi hittade dock knappt något.
På kvällen sålde jag min bil (med blandade känslor). Hej då min fina hallonröda pärla, tack för 5 år tillsammans på vägarna! ♥
Drömbilen just nu är något sånt här
Sååå himla snygg!!
Jag ska ge mig ut på biljakt direkt.



Hotellfix

Bänkskivorna på hotellet har slipats och oljats.
Imorse väckte Zorro mig strax innan 5 och ville ut. Det var bara att gå upp
Det var faktiskt ganska skönt, se solen gå upp och inte en människa ute.
 
När vi kom tillbaka vilade vi en stund innan frukost, zorro fick ligga i sängen nere vid fötterna (fast för sista gången för nere på golvet låg en orörlig fet fästing som han hade släppt)
 
 
 

Bröllop

I lördags var det bröllop för ♥Sara och Michel♥
Det var en fin vigsel, vackert brudpar, trevlig festlokal, god mat, bra tal, bra spex, mumsig tårta, underhållande live-band och härligt folk.
Jag var toastmadam på bröllopsfesten, det gick väldigt bra.
 

Har badat

Igår tog jag premiärdoppet, det var svalkande. Jörgen justerade lite plattor på nya uteplatsen. Vi blev även bjudna på grillat. Kött, färskpotatis, ärtpesto, sallad och hickorysås. Så satans gott!
När vi åkte hem var månen jättestor, svårt att få det på bild
På kvällen blev vi hembjudna till Dennis och Ingela i deras nya lya. De bjöd på smörgåsar och fikabröd. Jättetrevligt!
 
Idag är jag hundvakt åt stackars Zorro som tycker det är för varmt, han går och flämtar efter mig på jobbet. Skönast var nere i källaren, golvet var iskallt. Jag duschade hans tassar i kallt vatten så han skulle svalkas lite, lilla bebisen. Jag har tvättstugan från 14, så himla kul! :/ perfekt dag för det också...NOT!
 
Imorgon blir det många förberedelser inför lördagens bröllop. Toastarna tillsammans med brudparet och massa andra ska ut till festlokalen och greja. Jag längtar!!

Stay in shape

Jag försöker hålla mig i form under graviditeten
 
 
 

Hej

I lördags gjorde jag Karins hår för att hon skulle på bröllop. Efter det städade vi Jörgens firmabil, åkte till Skärblackas returpunkt och slängde ett fullt släp med gammalt byggmaterial. Vidare till Mc Donalds i Klinga där vi satt ute i solen och moffade. Sedan for vi till K-Rauta och Bauhaus för byggmaterialsinköp. Det tog flera timmar och jag var tvungen att sätta mig på en hylla och blunda i några minuter. När vi kom hem var det ju bara att bära ner alla 27 gips- och spånskivor, platonmattor, spackel, dörrar, dörrkarmar osv till källaren :/ Vilket straffjobb!
Jag fick ett nästan oemotståndligt erbjudande av Sara och Sanna om att följa med till Manesa och käka men kroppen sa nej.
Vi spenderade istället kvällen i stugan med grillat vildsvin.
 
I söndags jobbade vi med renovering, grillade och gick promenad. Vi möblerade om provisoriskt i vardagsrummet eftersom vi ska ta upp ett stort hål för trappan. Matsalsbordet fick stå framför fönstret istället
Sofforna blev inte så bra men vi har ju planer på en hörnsoffa så småningom så det får bli lite som det blir nu ett tag.
 
Nu blommar vår fina ros
Helgfrukost, mums med jordgubbar!!
 

RSS 2.0