Besök

I söndags kom kusiner och moster på besök. Sally fick en jättefin uggelspeldosa och en härlig tavla med hennes födelseuppgifter på.
Här är smörgåstårtan som mamma gjorde till vårt lilla födelsedagskalas. Jättegod!
Idag har jag varit feberfri, så skönt. Hoppas det håller i sig.


Amning suger i dubbel bemärkelse

Nu har några dagar till passerat i vårt nya liv. Det har varit enormt tuff med feber och mjölkstockning. Ligger med värmedyna, feber och ömmande bröst i skrivande stund. Det absolut trevligaste man kan höra från BVC och BB är att bebisens amning är den bästa medicinen mot mjölkstockning. Det är det sista man vill utsätta sig för kan jag säga, hon är ju inte direkt varsam när hon äter. Ingen hade talat om för mig att det här med aming var såhär tufft. Det tar ju nästan bort lite av glädjen jag ville känna i början, det är sådan ångest istället. När värktabletterna gör sitt och man får en ljus stund är allt underbart, vi älskar lilla Sally så mycket. Hon är underbar! Mötena på BVC visar att hon går upp i vikt som hon ska så det känns ju skönt. Här kommer lite bilder från tiden som gått, vi har haft lite besök men inte så mycket som vi hade önskat. Sally har fått massor med fina presenter och för det är hon såå glad :)

 

Premiärbadet

Nu har Sally badat. Hon njöt massor! 😊


Förlossningsberättelse, BB och hemgång

kl 11 på förmiddagen den 24 okt gick vattnet. Jag hade värkar med 20 min mellanrum. Vi kontaktade förlossningen som bad oss avvakta och höra av oss om 2h igen.
Runt 13 ringde vi igen och berättade att det kom mycket vatten samt att värkarna kom med 15 min mellanrum. De tyckte att det inte var någon panik men vi insisterade på en kontroll. Vi fick komma in men var tvugna att räkna med en del väntetid pga att de hade fullt upp.
Väl inne fick vi komma in direkt till ett undersökningsrum, dom satte plattor på magen för att mäta bebisens hjärtljud samt mina värkar. Värkarna kom sällan så de bad oss gå en promenad och komma tillbaka om 2h. Vi hann ner till cafeterian så kom värkarna med 2 minuters mellanrum. Jag tog mig knappt upp till förlossningen igen. Helt plötsligt blev det bråttom, inom 1 min hade vi fått vårt förlossningsrum och jag fick byta om till sjukhuskläder. 15.30 var värkarna intensiva så jag fick sätta mig i duschen. Där satt jag i ca 30 min. Jag var då öppen 4 cm. Jag tar mig igenom värkarna med lustgas och kl 18 får jag ryggmärgsbedövning. 18.30 tar barnmorskan hål på fosterhinnan. Öppen 8 cm. Kl 21 kallas specialläkare in för att sätta en skalpelektrod på bebisen pga att man trodde att den inte mådde bra. Läkaren tog även ett blodprov på huvudet. 21.30 öppen 10 cm, krystvärkar startar och kl 22.29 föddes hon, lilla Sally.
Vi stannade på BB i 3 nätter, personalen där är underbar. Vi hade problem med amningen men fick superbra hjälp. Det var en speciell känsla att lämna sjukhuset med det lilla livet i bilbarnsstolen.
 
Väl hemma gick allt bra de första dygnen. Amningen kom inte igång så bra så vi fick ge henne ersättning. Efter ett tag kom jag igång med amningen. MEN nu har jag haft feber och mjölkstockning i 4 dagar så det har varit riktigt jobbigt. Jörgen är sjuk också så vi går här som två zombies med en bebis som vägrar låta oss sova. Men oj så söt hon är ändå :p
Mamma är så snäll och hjälper oss med mat, så välkommet. Vi har inte kunnat ta emot några besök än så man längtar till att vi ska bli friska så vi kan träffa alla igen samt visa upp dyrgripen.
 
 
När vi kom hem från BB möttes vi av detta fina välkomnande. Karin och mamma hade fixat så fint.
Vi har blivit så uppvaktade med presenter och gratulationer från alla håll. Tack alla! Det har värmt så gott!
 

RSS 2.0